Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ev
eversteegt - 20-05-2011 22:54:49
Huishouden & Energie

Stand by

[quote=jantom schreef op vrijdag 20 mei 2011, 22:48]aan eversteegt
je schrijft: "tsja, dat kan natuurlijk met ieder apparaat gebeuren! inclusief diezelfde koelkast of vrieskist. ;)"

ik gaf aan dat de gevolgschade groot kán zijn als er (bij voorbeeld) een koelkast of vrieskist in dezelfde stroomgroep is aangesloten. wanneer die groep uitvalt tijdens vacantie of andere afwezigheid is er een groot probleem want wat gebeurt er met de inhoud van die apparaten.... het antwoord ken ik al.

het is ook de vraag of er niet kan worden voorkómen dat het soort kortsluitingen optreedt dat bij mij is gebeurd. ik vind het namelijk niet echt "natuurlijk" ook al weet ik dat het niet uitgesloten is....

ik snap wat je bedoelt. echter, ik heb vaker koelkasten en vriezers kapot zien gaan met kortsluiting als gevolg dan videorecorders of ander 'bruingoed' .

fabrikanten doen echt wel hun best om te zorgen dat apparaten en voedingen zo betrouwbaar mogelijk zijn. echter, de voeding/transformator is en blijft het meest kwetsbare onderdeel qua "spectaculair stuk gaan". na de transformator is alles namelijk alleen maar electronica in een videorecorder.

en je kan het natuurlijk ook van de andere kant bekijken: als je op vakantie gaat of een weekendje weg, dan heb je de video- of hdd-recorder meestal omdat je bv. programma's wil opnemen. hoe groot is de kans dat het ding uitgerekend tijdens afwezigheid de geest geeft?

en dan de vervolgkwestie: ik denk dat je liever de etenswaren in je vriezer ontdooid ziet bij terugkomst dan een afgebrand huis omdat de videorecorder niet iets te heftig stuk ging ;)