Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

tr
trebla - 22-05-2011 11:39:12
Huishouden & Energie

Stand by

[quote=freya schreef op zaterdag 21 mei 2011, 12:32][quote=kieskeurig schreef op zaterdag 21 mei 2011, 12:24]ik doe als ik een weekend of langer wegga de centrale stekker van mijn audio dvd en tv uit het stopcontact.
vorige week kwam ik weer thuis en deed de stekker er weer in, toen hoorde ik een plofje en het begon te stinken, wat bleek? mijn dvd speler naar de knoppen.
ik laat nu voortaan de stekker er in zitten.
"i rest my case...."

freya



waarom knoeien met stekkers en stopkontakten (officieel: stekers en wandkontaktdozen)???
aangezien de meeste tv's vlakbij de dvd speler en vaak ook de pc en de 'drie in één' printer staan, schaf een flinke stekerdoos aan, het liefst met een schakelaar en zet dan simpel, na gebruik, alle apparatuur gewoon af en haal de schakelaar op de stekerdoos om. alle spanning van alle apparaten af.
het instituut veiligheid en publiek, alsmede het veiligheids instituut, heeft nagegaan dat op deze wijze omgaan met elektrise huishoudelijk apparatuur, en dan met name de radio, tv en de pc, het ontstaan van brand t.g.v. kortsluiting of anderszins met meer dan 70% kan worden teruggedrongen.
het (schade) bedrag dat daar mee gemoeid zou zijn wordt geschat op een kleine 7 milioen euri's. hat zal jouw tv of pc maar zijn en wat is de schade als de woning ook door brand wordt aangetast?

het 'plofje' van freya is wellicht het gevolg van (te veel) stof in en om de aparatuur. af en toe stof afnemen -héél voorzichtig met de stofzuiger- kan ook een hoop ellende besparen. zelf doe ik dat eens in het halfjaar, beschikken over een stofzuiger die kan blazen, en wordt het stognest schoongeblazen.
stof is kurkdroog en een uitstekende stroomgeleider en dus kortsluiting zit in een klein hoekje.
@b woudstra