Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

dobby
dobby - 24-05-2011 00:23:16
Huishouden & Energie

Stand by

[quote=hrdwerrorman schreef op maandag 23 mei 2011, 23:58]@ dobby:

als je er een tijdje over filosofeert zul je begrijpen dat een contactstop in een wandcontactdoos een stopcontact heet. dat bedacht ik niet zelf, doch een normalisatiecommissie van de nen 1010 in het begin van de 60-er jaren.

dat filosoferen is niet nodig,, alleen het "begrip" stopcontact is - om het zo maar eens te zeggen - ineens uit mijn actieve woordenschat gekaapt... (en aangezien in mijn beleving dat stopcontact een wandcontactdoos was, is die dus ook gekaapt)... (en ik ben dan wel weer zo lastig om me daar in te interesseren)

- maar bedankt, je hebt zelfs de relevante nen norm er al bij gezet.. spaart me zoeken, of geeft in elk geval een goed beginpunt.

[quote]overigens gebruik ik zelf tegen een leek ook nog de woorden stekker voor een contactstop en stopcontact voor een wandcontactdoos.

ben zelf absoluut ook een leek, een met een mind twist,, (en een neiging tot het onthouden van legio onnuttigheden en vreemde f&fs)

[quote]maar je zult het mij niet zien schrijven, want het laat ruimte voor verwarring, vind ik als el.techn.installateur. (mit-er) en verwarring zwart op wit vind ik een slechte zaak.

h.
helemaal mee eens.. een van de doelen van formalisatie en standarisatie zou toch juist het uitbannen van verwarring moeten zijn..