Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ro
ron530 - 28-05-2011 17:20:13
Geldzaken & Recht

Indentiteitskaart wat een humor

"baliemedewerkers op gemeentehuizen gaan toch geen pasfoto's maken voor paspoorten en andere identiteitsbewijzen. de tweede kamer heeft een plan daarvoor van staatssecretaris van binnenlandse zaken ank bijleveld (cda) dinsdagmiddag afgeschoten.

volgens bijleveld is het goedkoper en veiliger als pasfoto's op het gemeentehuis worden gemaakt, maar de kamer ziet niet in waarom gemeenten geld zouden moeten steken in de aanschaf van apparatuur en het opleiden van personeel. pasfoto's uit de fotozaak voldoen ook uitstekend, redeneert de kamer.

fotozaken hadden eerder geprotesteerd tegen het plan van bijleveld, omdat het van negatieve invloed zou zijn op hun inkomsten. bij wijze van compromis had bijleveld onlangs voorgesteld zowel pasfoto's uit de fotozaak als aan de balie gemaakte pasfoto's toe te staan, maar ook daar zag de kamer niets in. "

bron de pers.

blijft dus een duur grapje, en een dikke winst voor de armlijdende fotozaken.