Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ti
titusvh - 28-05-2011 23:35:11
Geldzaken & Recht

Indentiteitskaart wat een humor

Ik heb met digitale camera en zelfontspanner tegen witte muur een foto gemaakt. deze volgens de aanwijzingen op http://www.paspoortinformatie.nl/nederlands/reisdocumenten/pasfoto in photoshop bijgeknipt. wederom heb ik in photoshop op een 10x15 deze pasfoto 8x geplaatst. upload naar kruidvat en voor 1,30 heb je 8 pasfoto's. (toen was er zelfs een aktie dat er geen 1 euro opstartkosten worden gerekend en was ik voor 30 cent klaar).
verder kan je met een tegenwoordige inktjet op fotopapier zulke mooie printjes maken dat ze dat aan de balie echt niet zien.

waar moet je op letten: achtergrond moet egaal zijn of gelijkmatig verlopen. en wat heel lastig is: de flitser geeft vaak een slagschaduw. die is vaak storend zichtbaar. paar felle lampen vanaf de zijkant, héél stil zitten en met lange sluitertijd de foto maken, of flitser 'zacht' instellen. of wat spelen met de plaatsing van de camera zodat de slagschaduw precies achter je hoofd valt.

achteraf had ik in mijn haast toch niet zo;n fraaie foto (schaduw/vlek op achtergrond). de balieman zei er wat van maar liet hem toch doorgaan met de melding dat ze hem misschien 'centraal' wel afkeuren. maar is geen probleem geweest. dezelfde foto heb ik 4 jaar later nog eens gebruikt, zonder opmerkingen.