Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

tenormin
tenormin - 08-06-2011 22:31:27
Geldzaken & Recht

Huurverschillen

[quote=toselien schreef op woensdag 8 jun 2011, 11:41]wat er de reden ook voor is: raar blijft het wel !
waarom moet er tregenwoordig zo'n onduidelijkheid worden gecreëerd ?
in november 2010 verhuisde onze buurvrouw. we woonden 28 jaar naast elkaar en betaalden al die jaren dezelfde huur.
onze nieuwe buren betalen maar liefst € 90,-- meer per maand voor dezelfde woning. ik vind dit een grof schandaal. waar is dit op gebaseerd ?
het gevolg van deze huurverhoging is wel dat de nieuwe bewoners geen aanspraak kunnen maken op de huurtoeslag, als ze daar al voor in aanmerking zouden komen.
voor mij is dit een vorm van "scheefgroei" die niet wordt veroorzaakt doordat bewoners met een te hoog inkomen in een (te) goedkope sociale woning blijven wonen, maar één die door de zichzelf verrijkende woningbouwvereniging wordt veroorzaakt.
of heb ik het helemaal mis ?

dat is helemaal niet zo raar, hoor. jullie hebben 28 jaar bij elkaar gewoond en de jaarlijkse huurverhogingen betaald. vergeet niet de startprijs van de destijds betrokken woning die ieder jaar dus omhoog gaat. nu komen er nieuwe huurders en die worden gelijk opgeschaald (iedere woningbouwvereniging doet dat). ik geef u mijn voorbeeld: ik woon hier nu 14 jaar en betaal kale huur € 500.00. mensen die hier al 32 jaar wonen zitten nu op € 349.00. zelfde 4 kamerflat; het heeft dus te maken hoelang je er woont. mijn nieuwe buren zitten nu € 595.00. zo schijnt dit dus te werken.