Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ma
mavlo77b - 09-06-2011 08:28:03
Geldzaken & Recht

Huurverschillen

Zoals al eerder aangehaald is, is een contract tussen verhuurder en huurder. en daar ben je totaal geen partij in. de verhuurder hoeft dus ook helemaal niks uit te leggen. zo simpel is het. een verhuurder probeert gewoon voor een zo hoog mogelijke prijs zijn waar te verhuren. dat is de commerciele markt.

- zijn juist minder gaan betalen dan de vorige bewoners en dat vind ik gewoon heel raar. -

ja dit gaat je dus echt niets aan. stel je voor dat ze voor elke prijsaanpassing aan iedereen moeten gaan verantwoorden waarom ze dat deden? dat kan niet, totaal niet jouw zaak (ander contract, andere tijd etc...). dus als je ze daarop gaat aanspreken dan lijkt me het logisch dat men daar niet op in gaat en je niets bereikt.


als ik vandaag een auto koop voor 20.000 euro, en over een maand koopt mijn buurman hem voor 15.000 euro dan is dat ook niet anders. op dat moment heb je een overeenkomst gesloten en ben je dus akkoord voor hetgeen wat je krijgt voor welk bedrag. in een vliegtuig kun je ook naast iemand zitten die 2x zoveel betaald heeft voor zijn stoel...

in feite is dat bij jullie niet anders. zo'n 2.5 jaar geleden zijn jullie akkoord gegaan voor de prijs-prestatie-verhouding. maar intussen kan de markt veranderd zijn. als je het er niet mee eens bent dan moest je toen zeggen dat je het teveel vond en een andere woning zoeken die wel aan je prijsverwachting voldeed. zo werkt dat nu eenmaal.

overigens snap ik dat dit vervelend is he. het is wel een huis waar je in woont, zit emotionele waarde aan en bovendien kost het verhuizen zoveel dat het ook niet zo makkelijk is om te gaan verhuizen voor 95 euro verschil. en je kunt wel gaan dreigen met verhuizen, maar voor jou 10 anderen vrees ik. tja dat is het nadeel van een verkopers-markt. anders in een kopersmarkt als in de supermarkt, als je het te duur vindt, dan ga je naar een ander super. maar misschien toch eens overleggen of er nog eens kritisch naar de prijs gekeken kan worden. argumenten als de buren kregen een lagere prijs dan de bewoners ervoor enzo doen er niet toe en zou ik dus niet gebruiken. dat maakt je verhaal alleen maar zwakker. argument is wel als bijvoorbeeld in de buurt een huis aangeboden wordt voor 100 euro minder.