Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

el
elselien - 27-06-2011 11:13:37
Garantie & Verzekeringen

Waarom betaalt de zorgverzekeraar mijn tandarts?

.....waarom reageer je niet op de webcare, heb je dan wel interesse om dit op te lossen?......ik doe dit niet omdat het een breder probleem is. het betreft mijn alle zorgverzekeraars. volgens mij is dit een verkeerde ontwikkeling. wel gemakkelijk voor de zorgverlener (tandarts etc.) maar niet voor de klant.
ik wil graag een brede discussie.
dus ik heb de volgende vragen:
1. mag de zorgverzkeraar dit doen wat jullie betreft? ( mijn antwoord is nee: en daarbij word ik gesteund door uitspraken van de skgz)
2. vinden jullie dat de zorgverlener, in dit geval de tandarts, de patient de keus moet geven of hij wel of niet van de "clearing" (d.i. de betaling door de zorgverzerzekeraar gevolgd door incasso bij de verzekerde) gebruik wil maken?( mijn antwoord is ja: want de zorgverlener kan weten dat patienten het onaangenaam vinden om geen rekening te ontvangen en toch te moeten betalen, waarbij ze ongewenst debiteur worden van de zorgverzekeraar.
3. vinden jullie dat de zorgverzekeraar de verzekerden hier beter over moet informeren? ( mijn antwoord is : ja, en bovendien zou ook de zorgverzekeraar de verzekerdende de keus moeten geven.).
4. bent u hier zelf tegen aan gelopen? hoe reageerde de zorgverzekeraar? ( bij mij deed de zorgverzekeraar alsofe het een foutje was. ik vermoed dat ze hopen dat ik er uiteindelijk toch mee akkoord ga.)
3.