Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

freya
freya - 14-07-2011 23:16:46
Geldzaken & Recht

Stoppenkast blijkt verkeerd aangesloten te zitten en nu ?


hallo wendy de jong ,

het 'verbruik' heeft niets te maken met de manier waarop de apparaten op de groepenkast zijn aangesloten. doordat de wasmachine en de droger niet op een aparte groep zijn aangesloten, maar rechtstreeks op de hoofdzekering, had wel tot gevaarlijke situaties kunnen leiden. blijkbaar is er een 'amateur' aan het knutselen geweest die te lui was om er een paar aparte groepen bij te maken....
doordat de wasmachine en de droger feitelijk véél te zwaar gezekerd waren (door de hoofdzekering i.p.v. een lagere groepszekering), had er in geval van een defect wel brand kunnen ontstaan. wees maar blij dat het nu ontdekt is.

de oorzaak van je hoge verbruik zul je toch elders moeten zoeken. en gezien de amateuristische aanleg van de aansluititng voor de wasmachine en de droger, sluit ik niet uit dat er wellicht ook nog een illegale aftak aanwezig is. naar de buren? een schuurtje?

kortom, laat alles goed in kaart brengen en als de nieuwe groepenkast geïnstalleerd is, begin dan eens met elke week de meterstand op te nemen.

m.vr.gr. freya