Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

bosbess
bosbess - 20-08-2011 14:42:36
Geldzaken & Recht

Schulden en huisuitzetting

Wat een zorgen! het allerbelangrijkste is dat hij aan het werk blijft. dat betekent dat hij een plek heeft waar hij na zijn werk naartoe kan en vanwaar hij 's morgens kan vertrekken. dat is bij zijn ouders. laat hem dus om te beginnen even bij jullie logeren en op adem komen.

op die manier kan de afbetaling van de schulden doorgaan. zo niet, dan komt er nog meer ellende. die drie maanden huurschuld, die gewoon is blijven bestaan, moet alsnog zo spoedig mogelijk worden betaald (door jullie). want zolang dat niet is gebeurd, hangt de deurwaarder als een zwaard van damocles boven jullie hoofden. bovendien krijgt jullie zoon nooit een nieuwe woning zolang hij nog een huurschuld heeft. als dat is gebeurd kan de logeerpartij zonodig worden omgezet in een tijdelijke inwoning.

vervolgens zou ik me tot maatschappelijk werk wenden. zij hebben veel kontakten en kennen de mogelijkheden. ze kunnen jullie met raad en daad bijstaan. zo zouden ze er bv. voor kunnen zorgen dat jullie zoon in aanmerking komt voor een andere woning.

trek het je niet aan dat anderen je zoon van 23 hard beoordelen. je hebt nu eenmaal laatbloeiers, bij wie het allemaal wat langzamer komt. we weten niet hoe hij in de problemen is geraakt. ik vind het heel erg voor hem pleiten dat hij in zijn omstandigheden zelf werk heeft gevonden en dat hij kennelijk jullie niet eerder met zijn moeilijkheden heeft willen lastigvallen. iedereen kan in de problemen raken, het gaat erom er weer uit te komen. hij heeft gelukkig ouders die hem daarbij willen helpen. veel sterkte.