Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

bosbess
bosbess - 20-08-2011 15:34:36
Geldzaken & Recht

Schulden en huisuitzetting

Ron, misschien kunnen we beter even afwachten wat de ouders er van vinden. je gaat uit van een aantal veronderstellingen waar we niets van af weten en waarvan ik vind dat uit het verhaal eerder het tegendeel blijkt.

zoon lijkt me juist helemaal geen type dat zich alles lekker laat aanleunen. hij heeft werk gezocht en gevonden. hij heeft hulp gezocht en gevonden. hij hield zich aan de afbetalingsregeling. zonder die drie maanden huurschuld hadden de ouders van niets geweten.

de ouders willen, heel begrijpelijk, hun zoon naar vermogen helpen. zelf wel eens kinderen met grote problemen gehad? ik wel, met een van mijn zoons en die was al in de dertig. geloof me maar: daar wil je alles voor doen! het mooie is dat veel later zo'n kind, dat in een onstabiele periode van zijn leven verkeerde, toch op zijn pootjes terechtkomt. ik begrijp dus goed dat deze ouders de huurschuld best hadden willen betalen als ze er eerder van op de hoogte waren geweest en dat ze dat nog steeds willen. we weten niet of ze een modaal inkomen hebben en wat ze kunnen opbrengen, noch hoe hoog de schuld inmiddels inclusief kosten bedraagt. daar kunnen ze alleen zelf over oordelen

ik hoop dat ze er met de nodige hulp uit kunnen komen. als ik de mentaliteit van hun zoon uit het verhaal enigszins kan inschatten, krijgen ze hun geld ooit nog terug ook.