Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ma
marialeontin - 08-09-2011 18:23:31
Huishouden & Energie

Wie kan mij adviseren bij de aankoop van nieuwe wasmachine?

Maandag j.l. nog eens naar wasmachines gaan kijken.
nog geen keuze gemaakt omdat ik eerst nog wat over de diverse types op internet wilde nakijken.
per toeval kwam ik op een forum terecht waar ik over dezelfde klachten las die mijn bauknecht 6960 ook vertoonde.
en jawel, het ging zelfs over hetzelfde typenummer.

flarden hieruit:

'''''''''''''bauknecht wa 6960

ik heb de volgende storing aan mijn bauknecht.
indien ik een programma wil draaien pakt het toestel water maar als hij wilt ronddraaien valt hij op storing mbt het knipperen van de ledjes van de centrifuge 400/800/1600 en een piepsignaal.
wat kunnen de oorzaken?
antwoord van kees_

die 3 leds naast elkaar geven zeer waarschijnlijk de code f7 aan = motortriac op de hoofdprint kortgesloten. het komt echter ook voor, dat deze storing wordt aangegeven, terwijl uiteindelijk vervanging van koolborstels blijkt het probleem te verhelpen. hopelijk is dat bij jou ook het geval, want een hoofdprint kost een lieve cent, en dat is een 7 jaar oude wasmachine niet echt waard.

daarbij is niet het lengteverschil van de koolborstels belangrijk, maar de echte lengte van de kortste koolborstel.
bij een gelijkstroommotor slijt de ene koolborstel namelijk altijd sneller dan de andere.

indien de lengte van het koolgedeelte korter is dan ca 1 tot 1,5 cm is het tijd om de koolborstels te vervangen. gebruik wel goed passende koolborstels, anders loop je kans de collector van de motor na enige tijd te beschadigen.

volgens mijn documentatie is het bestelnummer van de koolborstels van deze motor: 481236248004

neem eventueel de oude koolborstels én het servicenummer van de machine (vermoedelijk is dat 858337712000) mee naar een witgoed-onderdelenzaak (handyman of zo), daar hebben ze vast wel een bruikbare vervanging.

laat de machine met de nieuwe koolborstels eerst alleen op lage snelheid en met lege trommel centrifugeren om ze te laten inslijten.
antwoord van kees_

dus toch de koolborstels. ;-)

mooi dat het gelukt is en bedankt voor het berichtje terug.

belangrijk is om de wasmachine af en toe te gebruiken bij een hoge temperatuur (kookwas) met wasgoed dat daartegen kan natuurlijk. daarmee worden schimmels en zeepresten verwijderd.

het zeepbakje kun je op deze manier niet schoonmaken, maar daar beginnen vaak wel de eerste schimmelproblemen. dat bakje moet je er even uit halen (hendel in het voorwasbakje indrukken, zie ook pag 68 van handleiding) en apart schoonmaken. maak ook de ruimte achter de zeepbak schoon met een spons of afwasborstel, voorzover je er bij kunt komen. gebruik daarbij geen scherpe voorwerpen, om lek stoten van de slangen te voorkomen.

kooltjes vervangen!!''''''''''''''

tot zover het forum...................

om een lang verhaal kort te maken: ook ik heb een onderdelenman gebeld, hier in de stad. van een van de koolborstels was bijna niets meer over, hij heeft ze gisteren vervangen: vast bedrag voor voorrijkosten+maakloon: 38 euro en de koolborstels: 34,95; ik was blij dat ik hem 75 euro kon betalen (ipv het kostenplaatje van >300 euro dat de mijnheer van de whirlpool/bauknecht-servicedienst me voorhield. de wasmachine draait sindsdien en op dit moment nog 'op volle toeren'. :) en: vlgs de monteur zijn de bosch/siemens-wasmachines, ná de miele, de beste......


jullie allemaal hartelijk bedankt voor je bijdrage(n).