Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

sw
swat1500 - 18-09-2011 17:56:57
Geldzaken & Recht

Smaad en laster

Een ander woord vioor smaad en laster is "kwaadsprekerij". smaad en laster kan van alles zijn. het komt er neer dat de ene persoon de andere persoon beschuldigd van feiten die helemaal niet hebben plaatsgevonden of handelingen toeschrijft aan die persoon die helemaal niet door die persoon zijn verricht.

de tegenpartij hoeft niets te bewijzen. als er aangifte bij de politie is gedaan dan zal de politie onderzoeken of er bewijs is te vinden voor de beschuldiging van smaad. dat bewijs kan zijn internet publicaties van de hand van uw zoon waarin de betreffende smadelijke of lasterlijke aantijgingen zijn opgenomen, brieven of andere publicatie's met deze inhoud of verklaringen van getuigen die daarin vertellen dat uw zoon deze aantijgingen aan hen bekend heeft gemaakt.