Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

jantom
jantom - 20-09-2011 20:13:46
Geldzaken & Recht

Foto priveterrein

@wimmi20

mijn laatste poging richting jou: het is in het leven (= de dagelijkse praktijk) niet alles zwart of wit. in tegendeel zelfs: het is eigenlijk meestal grijs (in variaties van licht- tot donkergrijs) ~ dus niet absoluut.
vraag: waarom zijn er zoveel rechtszaken? omdat het recht niet voldoende duidelijk is (in de praktijk). het hangt zo vaak van de omstandigheden af. als het allemaal zo gemakkelijk is dan zijn er geen problemen in de wereld.
om terug te komen tot de vraagstelling en de beantwoording: in dit geval ja (geen toestemming nodig) maar met de nodige uitzonderingen. die laatste zijn er namelijk of je dat nu ziet of niet.
ik vind jouw voorbeelden zowel raar als vergezocht. dat moet je niet doen omdat je jezelf daarmee belachelijk maakt.
de wet kent ja (tenzij) en nee (tenzij). bij voorbeeld een vergunning die onder voorwaarden wordt verleend. het is beter een vergunning onder voorwaarden te krijgen dan een weigering. ik kan daar verder over gaan uitweiden maar dat is in dit kader niet interessant genoeg.