Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

discovery
discovery - 14-10-2011 20:14:50
Geldzaken & Recht

Postnl raakt mijn verzending kwijt...

[quote=anduril schreef op dinsdag 11 okt 2011, 14:35]op de website van postnl staat: "wanneer u kiest voor aangetekend versturen, heeft u zekerheid van verzending (verzendbewijs) én zekerheid van ontvangst (handtekening van ontvangst)". niks zekerheid, maar wel betalen. ook als je het verzekert - nog duurder! - heb je geen enkele zekerheid en als de zending unieke stukken bevat (bijv. oude familiefoto's), dan krijg die er niet mee terug.
als je reclameert dan krijg je een lullig bericht terug met de mededeling dat ze niets hebben kunnen terugvinden.
dat alleen de afzender mag reclameren is wel begrijpelijk, maar onbevredigend. de ontvanger is de benadeelde partij (bij een privé zending) en het zal de verzender vaak worst zijn (denk aan een koop op marktplaats).het is ook opvallend dat een zending met interessante inhoud verdwijnt (lees: wordt gestolen) en een zending met oninteressante inhoud later weer opduikt (opnieuw gelabeld in mijn geval).

@ anduril
ik vind het een beetje kort door de bocht om aan te nemen dat het een verzender worst zal zijn als je bv via marktplaats iets verkoopt het dan wel of niet ontvangen wordt.
dan kent u waarschijnlijk het reglement van marktplaats niet. als verzender blijf je altijd verantwoordelijk voor de zending, ook al geef ik het hele proces uit handen aan ptt.nl en er zelf verder geen enkele invloed meer op heb. zij maken niet waar waarvoor ik heb betaald maar blijf wel de verantwoording houden. blijf dat een rare zaak vinden. ik heb al een aantal maal via marktplaats iets verkocht en wilde de ontvanger alleen de gewone verzendkosten betalen en het niet laten verzekeren. dat ga ik ook niet uit eigen zak betalen en betaal dan ook (maar!) 6,75 per pakket.
nu is het al diverse keren gebeurd dat het niet is aangekomen. bij ptt.nl gemeld, alle stadia daar doorlopen met uiteraard nul op het request. zelfs mijn aanbod om zelf in het depot met niet afgeleverde goederen te komen kijken, aangezien het een heel herkenbaar en kleurig pakket was, werd afgeslagen. dan moet ik als verzender het bedrag aan de koper terug betalen. ik schiet er dus altijd bij in en heb de hele administratieve rompslomp terwijl ik niets meer heb om te verkopen en de koper gewoon zijn geld terug krijgt.
dit alles heeft voor mij geresulteerd dat ik alleen de goederen nog op laat halen en niets meer verstuur.

groet discovery