Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

vladja
vladja - 10-11-2011 11:50:52
Geldzaken & Recht

Hoge factuur

U kunt het volgende voorstellen:

voor gereserveerd eten betaalt u de volle mep (inkoopprijs + winstmarge). dat is bederfelijke waar, dus niet houdbaar. het is vooraf klaar gemaakt. het restaurant van de akermolen heeft maar een totaal capaciteit (volle bezetting) van 35 couverts, dus van 61 overgebleven porties is maar een heel klein gedeelte nog vers verkoopbaar en dan moeten gasten daarvoor kiezen..

ook is dit niet bruikbaar voor een party voor de volgende dag, want daarvoor zijn de bestellingen en inkopen ook al gedaan, als men al dezelfde keuze zou hebben gemaakt.

bij drank ligt dat anders. er zal extra ingekocht zijn voor een groot gezelschap, maar drank bederft niet (met uitzondering van verse melk etc. maar dat zal gering zijn) en kan later alsnog gewoon verkocht worden met minimaal dezelfde winstmarge bij een volgende party (partykorting) of in de vrije verkoop (hogere winstmarge).

het eten zal volledig betaald moeten worden, over het drankgedeelte kan je onderhandelen, want dat wordt gewoon later verkocht zonder verlies.

vladja