Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

el
elsels - 08-12-2011 17:07:17
Geldzaken & Recht

Zorgtoeslag

grappig dit. mijn zorgkosten zijn per maand (wegens chronische ziekte) € 144,- zorgtoeslag per maand volgend jaar: € 69,- inkomen per maand € 877,- dus € 144,- - € 69,- = € 75,- € 75,- / 8,77 = 9% inderdaad, ik ben géén 10% van mijn inkomen kwijt aan mijn zorgpremie. zullen we de medicatie en andere extra kosten die ik niet vergoed krijg er nog even bij op tellen?

overigens vond ik deze: 'al met al betalen we erg weinig voor een groot goed als de zorgkosten.' erg grappig. voor de euro en dit zorgstelsel (dat voor chronisch zieken écht een ramp is) betaalde ik fl 65,- per maand en kreeg ik meer vergoed dan nu. wat een 'groot goed' is onze zorgverzekering toch. de enigen die profijt hebben van dit systeem zijn gezonde mensen die vroeger veel betaalden omdat zij particulier verzekerd waren. mensen die geen keuze hebben of zij hun eigen risico aanspreken (in week 1 ben ik er al doorheen) en die dik het driedubbele betalen ten opzichte van vroeger, worden er enkel slechter van.




u leest mij verkeerd of begrijpt mij verkeerd.
t.o.v. vroeger is het niet beter geworden, maar het kan ook veel slechter. neem als voorbeeld amerika.

en als u een dusdanig laag inkomen hebt en dusdanig hoge zorgkosten dan krijgt u via de sociale dienst, bijzondere bijstand om die onkosten in ieder geval gedeelteljk te dekken.
ikzelf zit net boven het minimum (40 euro) en krijg niks, niks, nada........en heb ook mijn kosten.
wat betreft financien mag u dan ook absoluut niet klagen.