Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

loreleigil
loreleigil - 09-12-2011 15:35:33
Geldzaken & Recht

Zorgtoeslag

[quote=elsels schreef op vrijdag 9 dec 2011, 14:32]
omdat u in de bijstand zit komt u in aanmerking voor bijzondere bijstand. dit geldt ook voor extra ziektekosten. welke ziektekosten er worden vergoed, mag elke gemeente zelf bepalen. en ik kom er in mijn gemeente niet voor in aanmerking voor compensatie voor medicijnen die niet meer vergoed worden vanuit de zorgverzekering.
[quote=elsels schreef op vrijdag 9 dec 2011, 14:32]waarom zou ik met u willen ruilen? ik zit 4 tientjes boven minimum zit, wao welliswaar, maar toch.......................en ik krijg géén bijzondere bijstand, u wel. waar ik geen drol aan heb. wat een winst! als u even met mij zou ruilen, zou u misschien inzien dat u niet zo snel moet roepen dat iemand geen recht tot klagen heeft.
[quote=elsels schreef op vrijdag 9 dec 2011, 14:32]heb daarover bezwaar ingediend bij de sociale dienst, maar helaas, dat is de zogenaamde armoedeval. als ik nooit had gewerkt, en in de bijstand had gezeten, had ik wèl de extra ziektekosten vergoed gekregen.. hier niet hoor. en inderdaad, je kunt niet in bezwaar gaan tegen beleid dat al is vastgesteld via de gemeenteraad.
[quote=elsels schreef op vrijdag 9 dec 2011, 14:32]ik praat uit ervaring, dus er is niets wagelijks aan mijn reactie. ik vind het redelijk walgelijk om tegen iemand te zeggen dat hij/zij niet moet zeuren met een bijstandsuitkering, als u niet weet wat mijn uitgaven zijn en wat ik precies vergoed krijg. weet u bijvoorbeeld hoeveel ik per maand kwijt ben aan een gehandicaptenparkeerkaart? of aan mijn wmo-voorzieningen? of aan extra medicatie die niet meer wordt vergoed vanuit de (elk jaar stijgende) zorgpremies die ik betaal? of ik extra stook- of elektrakosten heb en of die vergoed worden? nee he? dus misschien niet zo snel oordelen of ik wel of niet iets te klagen heb.
[quote=elsels schreef op vrijdag 9 dec 2011, 14:32]trouwens, weet u wel wat het kost als u bv in een ziekenhuis opgenomen moet worden, wat daarvan de kosten zijn? soms, duizenden, vaak, tienduizenden, en soms honderdduizenden euro's. en dan klaagt u over nog geen 100 euro ziektekosten! sorry hoor, maar dat begrijp ik dus echt niet. ik weet niet hoe vaak u in het ziekenhuis ligt, maar ik heb er heel mijn leven slechts tweemaal gelegen. die zorgpremie betaal ik elke maand. war heb ik meer last van denkt u? dat u niet snapt dat iemand die echt geen financiële ruimte heeft klaagt over bijna 10 procent van haar inkomen verplicht moeten afdragen, terwijl er steeds minder uit vergoed wordt en er dus steeds meer zelf betaalt moet worden, snap ik dan weer niet.
[quote=elsels schreef op vrijdag 9 dec 2011, 14:32]als ik alle medische handelingen zelf zou moeten betalen, dan zou ik allang failliet zijn gegaan. en ja, dan is 100 euro per maand een schijntje. fijn voor u, voor mij gaat het niet om handelingen, maar om medicijnen. de helft kan ik inmiddels al zelf toedienen, en dat doe ik ook. ik ga dus al minder naar de dokter, omdat ik hem het mij heb laten leren. dit scheelt geld. dat de premie niet opweegt tegen de werkelijke kosten klopt. ik heb dure medicatie. maar dat wil toch niet zeggen dat ik niet heel, heel erg mag balen als ik zie dat de premie wéér wordt verhoogd en er wéér minder medicatie en fysio wordt vergoed?
[quote=elsels schreef op vrijdag 9 dec 2011, 14:32]en dat komt door het solidariteitsprincipe. we betalen voor elkaar. de gezonde betalen ook voor de zieke medemens. en daar ben ik ze héél dankbaar voor. anders had ik niet meer geleefd. zal ik dan alle gezonde nederlanders maar een kerstkaart sturen? moet ik serieus gaan nadenken over gezonde mensen en ze allemaal dankbaar zijn? dan kan ik ze dus ook allemaal dankbaar gaan zijn voor mijn uitkering? gelukkig doe ik vrijwilligerswerk en heb ik daar de tijd (en daarna) de energie niet meer voor.
[quote=elsels schreef op vrijdag 9 dec 2011, 14:32]maar ja, het staat de mens vrij om te klagen!!!!!
inderdaad. het kan u kennelijk geen drol schelen dat u steeds meer voor steeds minder gaat betalen. het door u eerder aangehaalde systeem uit amerika is hier al bezig. ziekenhuizen sluiten overeenkomsten met verzekeraars. eerst voor ingrepen en specialisten, voor je het weet krijgen we hier 'sicko'-achtige praktijken en kom je de eh in ziekenhuis a niet meer in, omdat je zorgverzekeraar met ziekenhuis b een overeenkomst heeft. daar zijn we al jaren naar op weg. en juist daarom ben ik niet zo enthousiast over dit huidige stelsel.