Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

el
elsels - 09-12-2011 16:12:08
Geldzaken & Recht

Zorgtoeslag

Of je gezond bent of niet, heb je niet in de hand. mensen die nooit aanspraak maken op de zorgverzekering betalen veel geld voor niks. zo zit het systeem nu eenmaal in elkaar.

ik weet wel dat ik met o.a. één jaar opname in het ziekenhuis, en diverse zeer specialistische operaties (waarbij zelfs een arts uit amerika is overgekomen), honderdduizenden euro's heb gekost. die had ik zelf never nooit op kunnen brengen. ik denk dat ik in de meeste landen dus echt niet meer geleefd had.
dus nee, u hoort mij niet klagen.

ook ik zie dat de premie steeds hoger wordt, maar er wordt door u en mij en alle nederlanders ook veel meer aanspraak gemaakt op de zorgkosten. die kosten lopen gewoon gigantisch uit de hand. nu niet meer door mij , en misschien ook niet door u, maar er zijn zeer veel nederlanders/medelanders die héél frequent de arts bezoeken, voor ieder kuchje, pijntje etc. staan ze bij de huisarts op de stoep.
iemand zal dat toch moeten betalen. hetzelfde als al die mensen die maar gewoon rechtstreeks naar de ehbo gaan voor alles en niets. kost echt klauwen met geld.
etc.etc., voorbeelden te over die minder kunnen.

en ik ben ook van mening dat de premie (gedeeltelijk) inkomenafhankelijk zou moeten worden.
en ook ik ben van mening dat de premie rechtstreeks van het inkomen afgehouden moet worden. want nu hebben we honderdduizenden wanbetalers, en daar betalen u en ik wel voor. en alle illegalen, gelukszoekers (let wel, de échte asielzoekers bedoel ik daar niet mee), polen, roemenen, bulgaren etc. die hier wel zorg krijgen maar geen zorg hoeven te betalen.

ik ben iemand die heel dankbaar is dat ik in nederland ben geboren. en dat ik, nog steeds, tot op de dag van vandaag kan leven met een dak boven mijn hoofd, mijn huis kan verwarmen, kan eten, naar de dokter kan en medicijnen krijg als ik die nodig heb.

en die uitkering wordt wel opgebracht door de werkende mens, dus ja, ik vind best dat je daar dankbaar voor mag zijn. ik ben zelfs dankbaar voor mijn wao uitkering, ondanks het feit dat ik daar zelf 30 jaar voor gewerkt heb.

sorry maar ik ben nog steeds van mening dat we het niet in nederland zo slecht nog niet hebben.