Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

jpm
jpm - 09-12-2011 17:12:53
Geldzaken & Recht

Zorgtoeslag

@loreleigil. onderstaand citeer ik u even:
"ik vind het redelijk walgelijk om tegen iemand te zeggen dat hij/zij niet moet zeuren met een bijstandsuitkering, als u niet weet wat mijn uitgaven zijn en wat ik precies vergoed krijg. weet u bijvoorbeeld hoeveel ik per maand kwijt ben aan een gehandicaptenparkeerkaart? of aan mijn wmo-voorzieningen? of aan extra medicatie die niet meer wordt vergoed vanuit de (elk jaar stijgende) zorgpremies die ik betaal? of ik extra stook- of elektrakosten heb en of die vergoed worden? nee he? dus misschien niet zo snel oordelen of ik wel of niet iets te klagen heb".

natuurlijk is het niet prettig als iemand u zegt niet te zeuren. als ik uw citaat zo lees dan denk ik dat veel van uw omstandigheden met die van mij zijn te vergelijken, behalve het feit dat ik geen bijstandsuitkering heb. ik kan me aardig inleven in uw situatie, denk ik. ik heb ook een gehandicaptenparkeerkaart, evenals een parkeerplaats voor de deur. maar ik betaal voor mijn kaart eens in de vijf jaar een redelijk bedrag om hem te verlengen. is dat in uw gemeente anders? mijn parkeerplaats heb ik kortgeleden moeten verlengen. kosten: iets van 22 euro geloof ik. voor de wmo-voorzieningen betaal ik een eigen bijdrage per maand, (thuiszorg en -hulp), iets van 17 euro. ik wil u een tip geven. u kunt zowel de kosten van een parkeerkaart en -plaats aftrekken van de belasting. ook u kunt een belastingaangifte doen, misschien dat u niet automatisch een (elektronische) aanslag krijgt? vraag erom. niet vergoede medicijnen die u op recept kreeg kunt u dan ook aftrekken. voor extra stookkosten is een vast, eveneens aftrekbaar bedrag vastgesteld. ik trek ook een redelijk bedrag af voor extra elektriciteitskosten (opladen plafondlift, rolstoel, ad-luchtmatras).
het vervelende is dat u alles moet voorschieten, maar u moet het nu ook betalen, dus daaraan kunt u niets doen. maar als u voor april vlg. jaar een aangifte doet dan krijgt u het in ieder geval terug. indien u (gedeeltelijk) bedlegerig bent kunt u daarvoor (kleding en beddegoed) ook nog een behoorlijk bedrag aftrekken. vraag desnoods om informatie bij een plaatselijke vakbond die u ook kan helpen bij uw aangifte.
hopelijk stemt dit u wat vrolijker, u verdient ook prettige feestdagen. die worden u van harte gegund. fijne dag verder.