Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

jpm
jpm - 11-12-2011 09:23:32
Geldzaken & Recht

Zorgtoeslag

@richard83. vroeger kon de huursubsidie naar de woningbouw en werd de huur verlaagd met dit bedrag. of dit met huurtoeslag ook zo is weet ik eerlijk gezegd niet. dat gaat nu via de belasting en dat was met de huursubsudie toch niet het geval? ik dacht dat die toen rechtstreeks van het ministerie kwam.

terugkerend naar de zorgpremie. het probleem is juist in deze tijd zo nijpend omdat we zien dat vooral uitkeringen al jaren niet meer stijgen. ook pensioenen die voorheen welvaartsvast en waardevast werden genoemd stijgen al jaren niet meer. over de begrippen welvaartsvast en waardevast heeft niemand het meer, maar dat is wat ons door de neus wordt geboord.

als dan de prijzen ook maar blijven stijgen, maatregelen van de overheid er bovenop komen, zoals verdergaande marktwerking die verkeerd uitpakt enz., dan loopt het twee kanten op: minder inkomen en meer lasten. dat brengt het allereerst de zwaksten in de problemen. mensen die in de schulden komen hebben een natuurlijke schrikreactie: ze willen het eerst ontkennen naar anderen toe, de vuile was wordt niet buiten gehangen. als dit dan toch, hoe kan het anders, bekend wordt dan gaan mensen dit naar zichzelf toe ontkennen. alle gaten worden gevuld met geld hetgeen elders weer (steeds grotere) gaten veroorzaakt. dan pas is het water tot aan de lippen gestegen, denkt men. dat was al veel eerder het geval maar door het ontkennen wordt er "een verdieping bovenop de ellende" gebouwd.

ik kan maar niet genoeg adviseren om direct na het ontstaan van de ellende tot een aanpassing van het uitgavenpatroon te komen, eigenlijk moet dit al eerder zodat je moet zeggen: als je het ziet aankomen, neem direct maatregelen. begin de loterijen de deur uit te doen, zeg even de vakantie voor drie jaar vaarwel, hoe rottig dat ook is, zeg abonnementen op etc. doe het direct! misschien dat dit net het geld oplevert om op tijd de zorgpremie te betalen?