Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ooparry
ooparry - 20-12-2011 17:14:22
Geldzaken & Recht

Algemene verhoging...

[quote=loreleigil schreef op dinsdag 20 dec 2011, 15:38][quote=ooparry schreef op maandag 19 dec 2011, 11:23]om er het inkomen van de premier bij te halen is volstrekte onzin. als we een links kabinet zouden hebben is het inkomen voor de premier en de ministers even hoog als nu. ik ben het er wel mee eens dat de hypotheekrente aftrek ter discussie moet worden gesteld, zeker voor de hogere inkomens. nou, ik vind het wel iets toevoegen. als iemand dus € 600,- per dag 'verdient' (norm bijstand voor alleenstaande netto per maand is overigens € 877,-) het is zijn kneiter haalt om te zeggen dat er in nederland geen armoede is, terwijl de voedselbanken de aanvragen niet meer aankunnen..... als blijkt dat steeds meer mensen hun vaste lasten niet meer kunnen betalen en de 'wanbetalers' voor de zorgpremie elk jaar stijgen, vind ik dat tekenend. hij heeft dus geen ($#&%( verstand van armoede. hoe kan hij zich überhaupt inleven in de onderkant van de samenleving als zijn inkomen van twee dagen al meer bedraagt dan iemand in de bijstand per maand ontvangt?!? en inderdaad, een linkse premier ontvangt waarschijnlijk hetzelfde bedrag. maar stel dat roemer ooit premier zou worden, zal je hem niet horen zeggen dat er geen armoede is in nederland, zal je hem niet horen zeggen dat de bovenkant al zoveel betaalt dat je die moet ontzien (hypotheekrenteaftrek behouden, kinderbijslag voor allerrijksten niet afschaffen) om het vervolgens aan de onderkant weg te halen.
ik heb alleen maar gesteld dat het inkomen van een linkse premier evenveel is als dat van een rechtse premier, verder niets. dit als argument aanhalen vind ik onjuist. ik ontken niet dat er geen armoede in nederland is en ik heb ook niet beweerd dat je de bovenkant van onze maatschappij moet ontzien!