Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

eenigma
eenigma - 04-01-2012 18:44:31
Geldzaken & Recht

Huur subsidiedirect naar de verhuurder

@jpm
het moge duidelijk zijn dat ik het met je eerste reactie van dinsdag 3 jan 2012, 13:55, totaal niet eens ben daar ik een tegengesteld standpunt eerder heb in genomen en beargumenteerd heb weergegeven dus ik zal mezelf niet herhalen ;-)

in de volgende reactie zet je echter een aantal zaken waar ik mij zeer goed in kan vinden alhoewel ik het net even anders zie, ik benadruk wat mij aanspreekt door het in vet te zetten ;-)

=jpm schreef op dinsdag 3 jan 2012, 16:40: als mensen vinden dat het geen probleem moet zijn dat de subsidies rechtstreeks naar de woningverhuurder moet gaan, laat het dan anders zijn (zoals vroeger). geef de verhuurders subsidie opdat zij lagere huren vragen. dan is er helemaal geen huurtoeslag nodig. geef dan ook de zorgverzekeraars subsidie, zodat de premies omlaag kunnen met een aan de zorgtoeslag gelijkstaand bedrag. dat heen en weer geambtenaar, dat kost pas geld.
als de overheid dit soort kostbare bewegingen, geldstromen enzovoorts er eens tussenuit haalt, daarbij alle andere inefficiënte handelingen subiet ten einde brengt dan kan zelfs de belasting omlaag. de ambtenaren kunnen dan echt aan het werk in nuttige banen waarin ze tevens wat meer verantwoordelijkheid moeten afleggen aan bazen die prestaties vragen.
ik wil hier de gemiddelde ambtenaar niet beledigen maar ik ken er die zelf zeggen dat wat ze doen totaal overbodig kan worden genoemd. ik ben trouwens zelf een poos ambtenaar geweest en ben na verloop van tijd gillend weggegaan uit overheidsdienst. gewoon werk was onmogelijk, het moest eigenlijk allemaal op een manier die juist inefficiënt en duur was. bah en nog eens bah.

terug naar door de overheid verstrekte subsidies is inderdaad ook mijn ideaal maar ik zie niet hoe met de eenmaal ingezette marktwerking dat nu nog mogelijk zou kunnen zijn, hoe stel jij je dat voor in de praktijk? het is natuurlijk belachelijk hoe de huren gestegen zijn sinds de subsidies niet meer werden gegeven. kreeg ik nog een huurverhoging van 50 gulden na een gesubsidieerde renovatie, 2 jaar later werd dat omdat er geen subsidies meer op renovaties werden verstrekt ineens 350 à 400 gulden wat de huur omhoog ging. hier (amsterdam-noord) is de huurprijs nu ruim 10 euro per vierkante meter van woningen die voor 1930 gebouwd zijn en de afgelopen jaren gerenoveerd. voor een huisje van 40 vierkante meter betaal je dus meer 400 dan euro. in mijn ogen een belachelijk bedrag voor een sociale huurwoning en zonder huurtoeslag zou ik hier niet kunnen wonen.

het idee dat het normaal is een kwart van je netto inkomen aan huur te besteden slaat ook nergens en dat ik zo een 20% van mijn netto inkomen kwijt ben aan de ziektekostenverzekering is nog veel idioter.

mijn persoonlijke ervaringen met de overheidsinstanties en het ambtenarenapparaat is dat daar ontzettend veel geld verspild en weggegooid wordt om maar ambtenaren aan het werk te houden waarbij het heen en weer lopen naar het koffieapparaat de meest voorkomende beweging van de dag is. gruwelijk hoeveel mensen daar de hele dag volkomen overbodig en dus zinloos werk zitten te doen maar het is als een perpetuum mobile, als de regeltjes en dus de formulieren er eenmaal zijn blijven ze tot in de eeuwigheid bestaan en worden ze door de ene na de andere ambtenaar netjes afgewerkt. dit land zou net zo goed om niet te zeggen beter functioneren met de helft van het hele ambtenarenapparaat.

natuurlijk zijn er ook onder ambtenaren mensen die goed en vakkundig hun werk met plezier en (soms) grote inzet doen maar het systeem, de hoeveelheid, de bureaucratie, de ambtelijke molens daar moeten we vanaf. ik ben hartstikke links politiek gezien en moest niets hebben van fortuyn en zijn gedachtegoed maar hij bracht wel dit al aan de orde en de vvd neemt het nu enigszins over.