Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

vliegenderob
vliegenderob - 05-01-2012 12:42:35
Geldzaken & Recht

Hypotheekrenteaftrek beperken

[quote=paul s schreef op donderdag 5 jan 2012, 05:27]de hypotheekrente mag direct worden afgeschaft voor iedereen. al jaren loopt verschillende regeringen er omheen te draaien. het feit is, dat metname door de hypotheekrente, daardoor de gehele huizenmarkt is verziekt. waardoor ook alle prijzen van huizen alleen omhoog gejaagd zijn, ver boven de werkelijke waarde uitsteken, hebben voornamelijk de banken, makelaars, notarissen en project-ontwikkelaars belang bij deze hypotheekrente.
.

dit is weer een mooi voorbeeld van tendentieus gewauwel. je leent geld en daar moet je rente voor betalen, moet de bank je dan gratis geld lenen? onzin! moet de overheid een bank verbieden kosten (rente dus) in rekening te brengen voor verrichtte werkzaamheden? werkt u ook gratis, paul? de afgelopen veertig jaar heb ik enkele malen een huis gekocht, zowel voor mijzelf als voor mijn dochter. ik heb twee keer meegemaakt dat tijdens bezichtigingen door andere gegadigden, die ook dringend een huis nodig hadden, ter plaatse hoger werd geboden! dat drijft de prijs op paul, niet de kosten van het lenen van geld dat nodig is om een huis te kopen. bovendien als er mensen zijn die voor een bepaalde prijs een huis willen kopen moeten zij dat toch zelf weten? als die prijs inderdaad ver boven de werkelijke waarde ligt zou niemand het toch kopen? of zou u ook als u dorst en ergens een glaasje water vraagt bijvoorbeeld drie euro voor een glas water betalen? ja, als u erge dorst heeft misschien en dan heeft u er dat geld voor over en ook voorhanden. als u consequent bent stelt u ook voor om de huursubsidie af te schaffen want die kost veel meer dan de hypotheekaftrek, die ik zelfs overigens ook niet zo redelijk vind maar we moeten reëel blijven. maar huursubsidie wordt waarschijnlijk door het grootste deel van de scribenten hier genoten dus daar wordt niet tegen geprotesteerd.
resumerend en suusje ziet dat ook heel goed, er is wat voor te zeggen dat het niet redelijk is dat de belastingbetaler meebetaalt aan de rente die een huiseigenaar betaalt, vind ik ook, maar dat geldt dan ook voor het meebetalen van de belastingbetaler aan de huur van mijn huurwoning. overigens betaalt een huiseigenaar al extra belasting in de vorm van huurwaardeforfait.
snuffelbaard meent het eenvoudig te stellen door mensen met geld geen aftrek te geven terwijl die al drie keer extra belast worden door de te betalen vermogensbelasting, huurwaardeforfait en dan als straf voor het verdienen van veel geld, iets wat andere mensen die dat niet doen vaak een doorn in het oog is, geen aftrek. het nadeel van snuffelbaard's voorstel zou ook zijn dat mensen met te weinig geld dan weer te dure huizen gaan kopen! als iemand een te hoge hypotheek afsluit of woekerpolis heeft is dat uitsluitend en alleen de schuld van degene die zo dom is om te tekenen!
geef niet altijd de regering de schuld want dat zijn de mensen die wij zélf gekozen hebben en op de ledenvergaderingen onze wensen en opdrachten hebben meegegeven. u stemt toch ook en gaat toch ook naar partijvergadering als u zo graag commentaar geeft? wij leven in een constitutionele monarchie en de meerderheid van het volk bepaalt dus wat er gaat gebeuren.