Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

donna53
donna53 - 05-01-2012 18:34:17
Geldzaken & Recht

Hypotheekrenteaftrek beperken

[quote=vuurvlinder schreef op donderdag 5 jan 2012, 11:18]helemaal afschaffen deze onzinnige regeling, dit bestaat er alleen nog maar in nederland. maar ja, zolang er partijen als vvd en pvv de macht hebben, gebeurd hier niets mee. zij hebben tenslotte met de belofte van niet afschaffen, de verkiezingen gewonnen.

dat deze regeling alleen in nederland bestaat klopt niet. in duitsland heb je de ''eigenheimzulage'' en in zwitserland mag je je hypotheekschuld aftrekken van je vermogen op je belastingformulier. zo zijn er vast nog wel meer regelingen in de andere landen te vinden.
er wordt aldoor maar gemopperd op de te hoge huizenprijzen (door de hypotheekaftrek) en dat de starters die niet kunnen betalen.
maar toen ik zo'n veertig jaar geleden begon met werken kon ik ook geen huis betalen. de prijs was toen t.o.v. de salarissen ook al duur. rond mijn vijftigste kon ik eindelijk ook een huis kopen, dus niet zo ongeduldig zou ik zeggen.
en als de aftrek nu wegvalt komt er een hoop ellende voor de mensen die met moeite nu net hun hypotheek kunnen betalen:
1. een heleboel mensen kunnen dan de hypotheek niet meer betalen.
2. moeten dan hun huis uit. de bank verkoopt het huis op een veiling.
3. de eigenaar blijft zitten met een restschuld die hij nooit meer af kan lossen.
4. er zijn geen huurhuizen voor die mensen, dus die worden dakloos.
lijkt me toch ook niet echt een optie en voor de economie al helemaal niet goed.
en voor al die mensen die vinden dat de aftrek wel afgeschaft kan worden:
dan ook meteen de huursubsidie, zorgtoeslag, kinderbijslag, kindgebonden toeslag, kinderopvangtoeslag en al die andere zaken waar wij ( mensen zonder kinderen, mensen in een koopwoning, etc.) ook allemaal aan mee betalen dan ook maar meteen afschaffen??
of is dat dan ineens niet sociaal?