Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

rj
rjw - 07-01-2012 15:18:59
Geldzaken & Recht

Hypotheekrenteaftrek beperken

Prima overigens om de hypotheekrente te beperken en uiteindelijk af te schaffen, maar dan niet als korte termijn bezuinigingsactie of jaloezieheffing, maar als onderdeel van een algehele belastingherziening. dus alle rare aftrekposten en extra heffingen wegstrepen en de inkomstenbelasting navenant verlagen. als je dat goed uitwerkt kan je in de hra in 1 keer afschaffen zonder grote economische gevolgen.

door de hra beperking als bezuiniging te zien, ga je heel veel geld aan de "echte" economie onttrekken, met alle nadelige gevolgen van dien. als een huiseigenaar zijn hra moet inleveren kan je dat alleen maar compenseren door minder uit te gaan geven. en dat betreft dan niet de langlopende zaken als auto, verzekeringen, e.d. maar de dagelijkse uitgaven (boodschappen, kleding, huisonderhoud). daarmee worden vervolgens niet de rijksten mee getroffen, maar winkelpersoneel, kappers, schilders etc.. de mensen dus die niet de beste salarissen krijgen en in veel gevallen geeneens zelf een huis kunnen kopen. oftewel een hogere belasting voor "de rijken" backfired naar de minder bedeelden.... dus toch maar even goed nadenken over dit politieke spelletje voordat er rampzalige maatregelen worden genomen.