Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

naitsoezn
naitsoezn - 09-01-2012 13:35:52
Geldzaken & Recht

Recht

[quote=mahadma schreef op maandag 9 jan 2012, 13:27]"hoe wil je solliciteren als je een kind thuis hebt zitten?"

je bent niet 40 uur per week bezig met solliciteren in mijn optiek. en hoe moeten andere mensen met kinderen dat doen? zelfs bij een uwv bezoek is het geen geldig excuus als je geen oppas hebt. je zult buren, familie, schoolvriendjes moeten inschakelen.

nee, je bent niet 40 uur per week bezig met solliciteren (al verwacht het uwv dit wel trouwens, maar dit ter zijde). waar ik het ook over heb, zijn die paar uurtjes die je op locatie moet doorbrengen (sollicitatie-gesprek, intake, whatever).

lekker makkelijk om er maar van uit te gaan dat iedereen in de gelegenheid is om anderen (buren, schoolvriendjes (wtf?!?), familie) met het kind op te zadelen. werkende mensen hebben vrienden die ook werken, die kunnen familie hebben aan de andere kant van het land (of nog verder) en buren die ze nooit of bijna nooit spreken.
ik zeg ook niet geen kinderopvang een geldig excuus is om de sollicitatie af te zeggen, ik zeg juist dat je alles er aan moet doen om te voorkomen dat je de sollicitatie zou moeten afzeggen. in dit geval zou het dus een oplossing kunnen zijn om de kinderopvang niet op te zeggen. als je echter in de gelegenheid bent om voor die sollicitatie-uurtjes iets anders kunt regelen, en als je zeker bent dat je weer terecht kunt bij je kinderdagverblijf op het moment dat je nieuw werk gevonden hebt, dan is opzeggen van de kinderopvang wel een goed idee.