Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ci
cieltje - 11-01-2012 12:45:57
Geldzaken & Recht

Recht

[quote=tenormin schreef op maandag 9 jan 2012, 12:53][quote=mahadma schreef op maandag 9 jan 2012, 12:40]met alle respect voor de situatie, maar als er één van de twee ouders thuis is en de ander wèl werkt, zie ik nu niet direct de noodzaak van een creche in. er is dan immers een ouder thuis, en of dat pa of ma is, doet in mijn ogen niet ter zake.

ligt er natuurlijk wel aan wie het hoogste salaris inbrengt (bracht). het is immers wel zo dat je tegenwoordig wel samen moet werken om hypotheek op te brengen. aan de andere kant is €1400,00 per maand voor crèche zoveel dat er dan inderdaad 1 (de minst verdienende) deze uitgave dan zou kunnen besparen want dit is wel een heel fiks bedrag!

wat een onzin dat je twée inkomens moest hebben om een huis te kopen. ik ken in m'n familie vier neven/nichten die alléén een nieuwbouw huis hebben gekocht en ze hebben zeker geen hulp gekregen van hun ouders en ook geen topbanen!!

wat betreft de creche, het is van de gekke dat de belasting (wij dus) elke maand €1400,- bijdragen aan opvang die niet nodig is. het lijkt me niet dat uw zoon elke dag een sollicitatiegesprek zal hebben. daarbij komt ook dat wij vroeger óók opvang moesten regelen voor ziekenhuis, dokter, tandarts etc bezoeken. dus een beetje moeite mogen ze best doen om een baan te krijgen.
wat betreft het opzeggen van de creche, door de nieuwe belastingregels verdwijnen de wachtlijsten bij kdv heel rap, dus het moet niet zo moeilijk zijn om weer een nieuwe opvang te vinden. willen ze de kinderen echter bij de vertrouwde opvang laten, dan moet hij rap een baan vinden (ook onder z'n niveau) of zélf de opvang gaan betalen, simpel zat én het eerlijkst tegenover de andere belastingbetalers.