Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ci
cieltje - 11-01-2012 13:22:23
Geldzaken & Recht

Recht

[quote=tenormin schreef op woensdag 11 jan 2012, 13:02]nou cieltje, als jij alle mensen te eten zou moeten geven die wel twee inkomens moeten hebben om de hypotheek te betalen, ben je in 1 week failliet, hoor. dat is tegenwoordig een luze die in jouw familie voorkomt, er zijn heel veel andere omstandigheden. aan de andere kant, nogmaals, dat je met 2 salarissen dan wel €1400,00 per maand kan uitgeven kan er in mijn opinie best een salaris vanaf wat impliceert: voorlopig thuisblijven. (een van de twee). ik wilde dat ik zoveel geld als maandelijks inkomen had (en dat alleen voor de crèche)!

nee, ik ben het niet met je eens. de jongelui (tussen de 23 en 28) hebben allemaal een huis gekocht op één salaris. dat wil wel zeggen dat ze zuinig moeten zijn en geen dure vakanties meer of grote, luxe auto's. ik wil hier mee zeggen dat je keuzes moet maken, een groot vrijstaand of twee onder een kap woning zit er natuurlijk niet in, maar in een rijtjeswoning met 3 slaapkamers is het prima wonen hoor. het gezegde "je moet 2 salarissenhebben om te kopen" is erg overtrokken, maar je zult dan wel moeten bezuinigen/sparen.
wa betreft die 1400,- voor de creche, lijkt me de keuze ook niet zo moeilijk, vooral omdat de meeste kinderen toch liever naar huis gaan/thuis blijven dan naar de opvang.
ik was trouwens met de helft ook al tevreden geweest voor de opvang van onze drie kinderen thuis :) , waar we trouwens bewust voor hebben gekozen, een keuze waar wij én onze kinderen altijd heel blij mee zijn geweest.
dat er zoveel geld gaat naar kinderopvang vind ik van de gekke, ik ben van mening dat het niet goed is als kinderen meer dan 2 dagen in de week naar de opvang moeten. ook een keuze die je als ouder maakt.