Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

marcel75
marcel75 - 15-01-2012 16:24:41
Geldzaken & Recht

Algehele aflossing van onze hypotheek

Courier,
de administratiekosten die een bank rekent, hebben helemaal niets te maken met de doorhalingskosten bij het kadaster. je tweede volzin gaat dus niet op.

die kosten komen namelijk voor rekening van de hypotheekgever (=huisieigenaar).

er is wel degelijk een verplichting voor de huiseigenaar om de hypotheek zo spoedig mogelijk door te halen. het is namelijk niet toegestaan om willens en wetens onjuiste gegevens onnodige in de openbare registers ingeschreven te laten staan.

na aflossing van een hypotheek, niet zijnde een krediethypotheek, stuurt de bank je tegenwoordig al een brief met een verzoek om op te geven welke notaris voor doorhaling moet zorgdragen. de bank stuurt vervolgens aan die notaris de zogenaamde royementsvolmacht, de notaris stuurt je de zijn declaratie en nadat je die betaald hebt, zal de notaris voor doorhaling zorg te
dragen.

laat je de inschrijving niet doorhalen, dan zul je op het moment dat je de woning gaat verkopen, alsnog die doorhalingskosten moeten betalen. met het verloop der jaren, stijgen die kosten in de regel.