Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

muzicaro
muzicaro - 19-01-2012 12:23:53
Geldzaken & Recht

Kan afschaffen aflossingsvrij wel?

Ik heb ook een aflossingsvrije hypotheek, maar los wel gewoon af. voor zover ik weet heeft elke hypotheek een vast percentage van de hoofdsom dat je boetevrij mag aflossen per jaar. in ieder geval kan dat bij mijn hypotheekvorm.
het probleem met deze hypotheken is dat mensen ze niet aflossen waardoor de schuld blijft bestaan en ze ook van de hypotheekrenteaftrek gebruik kunnen maken. uiteindelijk zal je toch je schuld willen aflossen? waarom dan niet toch af en toe aflossen? je betaalt dan per maand minder rente.
ondanks dat ik deze hypotheek heb ben ik toch een voorstander van het beperken of stopzetten van de hypotheekrenteaftrek. maar dit moet dan wel geleidelijk aan gebeuren.
de huizenverkoop zit potdicht. vooral ook door de onzekerheid hierover. niemand weet waar hij aan toe is. daarom moet er ook snel duidelijkheid komen. daar hebben we wat aan.