Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

kn
knoalster - 19-01-2012 12:38:29
Geldzaken & Recht

Kan afschaffen aflossingsvrij wel?

Ze zullen het evt. stoppen met de aflossingsvrije hypotheek denk in gaan voeren voor denk ik nieuwe gevallen. bij sommige koophuizen kun je je afvragen of het wenselijk is af te lossen, zeker als de waarde inmiddels meer dan is verdubbeld.
er zitten ook nogal wat nadelen aan het aflossen van een hypotheek....verlies je je baan...en moet je op een gegeven moment noodgedwongen bijstand aanvragen....dan mag je maar een overwaarde hebben van € 48.000 heb je meer dan moet je eerst de meerwaarde van je eigen huis opeten totdat je de 48.000 hebt bereikt(moet je bij verkoop terug betalen aan de overheid).....de overheid probeert mensen te stimuleren een huis te kopen.....want dan hebben ze je in de greep....en moet je elk willekeurig baantje wel aannemen(ook al is die onderbetaald of met slechte arbeidsvoorwaarden). misschien is het beter mensen te adviseren een huurhuis te nemen....je wordt tenslotte toch nooit eigenaar....en in noodgevallen(ziekte, verlies baan) kun je wel een beroep doen op allerlei voorzieningen wat vaak niet het geval is als je een koophuis hebt. het zou beter zijn een systeem in te voeren....waarbij mensen een max. bedrag kunnen aftrekken, met een max. periode. hypohteekaftrek naar max. 350.000 euro, koop je een duurder huis.....dan is dat jouw verantwoording, stop de villasubsidie....maar of die er zal komen....denk het niet want de kopstukken in de politiek hebben vaak een hoger hypotheek dan die 350.000(bijv. donner 1.000.000)