Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

vl
vlinder30 - 19-01-2012 13:13:26
Geldzaken & Recht

Kan afschaffen aflossingsvrij wel?

[quote=evertm2004 schreef op donderdag 19 jan 2012, 13:03]fantastisch; 3,9 procent, daar is menigeen jaloers op, hoor. ik begrijp al die commotie rondom de aflossingsvrije hypotheek maar ten dele, volgens mij willen de banken zo snel mogelijk hun cashpositie herstellen. ze vergeten daarbij dat ze geld onttrekken aan de economie; dat zal de consumentenuitgaven niet ten goede komen.

bij een aflossingsvrije hypotheek hoef je niet af te lossen maar het mag wel. in mijn geval mag ik maximaal 10 procent per jaar aflossen. op die manier creëer je je eigen annuïteiten hypotheek; je lost telkens iets af, de schuld slinkt en de belasting teruggave daalt geleidelijk.
je kunt ook alles beetje bij beetje bij elkaar sparen en op een spaarrekening zetten waar je niet aan kan komen totdat de looptijd voorbij is, dan heb je de rente er ook nog bij en heb de gedurende de volledige looptijd maximale belastingaftrek.
het biedt meer mogelijkheden, geeft de laagst mogelijke maandlasten, maar vraagt ook om discipline m.b.t. de aflossing. dat is niet voor iedereen weggelegd. sommige mensen vinden ook een voordeel dat je niet verplicht bent om een overlijdensrisicoverzekering te nemen; dat scheelt erg veel geld tijdens die 30 jaar.


geheel mee eens....


ps die auto kopen met lening van 0% wat als vergelijk werd gesteld door een onnozelle: dit kan wel, echter alleen nadat je de door u gewenste inruilprijs hebt afgedongen, dan pas op deze voorwaarden wijzen, zodat je die ook krijgt, begin je hier eerder over, kost het je gewoon indirect geld door een lagere inruilprijs. zelf maar eens van dit voordeeltje gebruik gemaakt (trek liever zelf de rente van mijn bank) en je betaald geen cent meer dan het afgesproken bedrag dat je moet bijleggen. maar goed het ging hier om hypotheken.....(toch geheel ander en ingewikkelder product)