Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

jjbgood
jjbgood - 19-01-2012 13:49:42
Geldzaken & Recht

Kan afschaffen aflossingsvrij wel?

[quote=ludotje schreef op woensdag 18 jan 2012, 08:21]ik heb een spaarhypotheek met aflossingsvrij. dat is me zowat door mij strot geduwd, want anders was ik dom om dat niet te doen. namens de geldverstrekkers (banken) werd dit bijna verplicht. nu willen de banken er weer vanaf.

wat ik me afvraag is of het wel zomaar kan, het afschaffen van de aflossingsvrije hypotheek. ik zie al aankomen dat banken graag een andere hypotheek willen verstrekken. daar gaan ze dan zeker op vooruit! en de consument achteruit.

je hebt een contract voor 30 jaar (in mijn geval) en nu zou dat even opgebroken kunnen worden? is dit juridisch wel mogelijk?


beste mensen,

bovenstaande is bij de meeste mensen gebeurd, mij ook.
ik vind dat de bank samen met alle mensen die zo'n hypotheek hebben een oplossing moeten maken en hieraan gaan werken. beste banken van nederland.. het is zeer kinderachtig hiervan de consument alleen de schuld te geven. ik denk dat als executie verkopen toe gaan nemen.... niet in jullie voordeel werkt en natuurlijk zeker niet in het voordeel van de consumenten. ik zou voor de tijd een oplossing zoeken samen met jullie consumenten.. in amerika gebeurde dat al reeds.. omdat ze erachter zijn dat alle ingevorderde huizen niets meer opbrachten.. waardoor banken ook bankroet gingen...

beste banken ga met mensen om tafel en bespreek de problemen maak een oplossing nu kan het nog... we moeten met dit gaan leren leven.. dat kan.. wees courant naar de consument en ga oplossingen maken en niet maar over de rug van alleen de consumenten. anders is het snel voorbij.