Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

un
unicura - 19-01-2012 15:51:09
Geldzaken & Recht

Kan afschaffen aflossingsvrij wel?

Ik zelf heb een 100% aflossingsvrije hypotheek. elke keer verleng ik voor 5 jaar.
naar aanleiding van deze verhalen ben ik naar mijn bank geweest om tekst en uitleg te krijgen. woon in friesland waar de woningen een stuk goedkoper zijn dan in de rest van het land. hypotheek van 118.000, zowel woz en taxatie okt 2011 is de waarde 172.500 euro. (verlaging van de woningprijzen van 2008 t/m 2011 zijn hierin meegenomen). bank vertelde mij dat ik een aflossingsvrije hypotheek kan behouden tot aan mijn dood. niet vergeten alleenstaand. na mijn overlijden kunnen de erven het huis verkopen en de schuld hiervan betalen.
ook gesproken over de 30 jarige termijn. ik was in de veronderstelling dat dat berekend werd over de tijd dat je een koophuis hebt. dit bleek ook niet het geval te zijn daar de wet in 2002 is ingegaan. voormij houd het in hypotheek aftrek t/m mijn 72e jaar.( wetgeving daargelaten). toen verder gaan rekenen hoe het verder gaat als ik met pensioen ga. nu is het zo dat ik geen pensioenbreuk heb. recht op volledig pensioen en aow. na wat rekenwerk krijg ik na mijn 65e netto p.m meer uitbetaald krijg dan nu. zoals ik het nu zie kan mij toch niets overkomen.of ziet iemand iets wat niet klopt. maar dit is mij verteld door de hypotheekadviseur van de bank.