Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

marjon1
marjon1 - 19-01-2012 16:54:41
Geldzaken & Recht

Kan afschaffen aflossingsvrij wel?

[quote=merryweather schreef op donderdag 19 jan 2012, 13:33][quote=marjon1 schreef op donderdag 19 jan 2012, 12:56][quote=merryweather schreef op donderdag 19 jan 2012, 12:47][quote=festinger schreef op donderdag 19 jan 2012, 02:57]walgelijk is het als men hier zoals het uitkomt altijd de ander schuld geeft voor eigen falen. heb je een iq boven 90 dan weet je toch inmiddels dat de maatpak en dure auto door jou betaald wordt als klant. en heb er geen verstand van is onzin. iedereen kan simpele rekensommen maken. oeps sorry de verleiding is groter dan de rede.

een simpel voorbeeld. de reclame zegt dat u zonder rente te betalen een nieuwe auto aan kunt schaffen betalen in 2 termijnen. heel kort staat de verplichte waarschuwing geldlenen kost geld in beeld. hoera alle consumenten kopen nieuwe auto's want ze betalen geen rente. wat ze vergeten is dat deze rente in de prijs is verrekend. en dat mag blijkbaar.

waar jij 2x 7500 euro voor betaald zonder rente in termijn betaald.iemand die geld heeft en direct betaald voor exact dezelfde wagen 12000 euro.jij betaald 15000 euro zonder rente.gefeliciteerd met je auto en het goede gevoel daarbij.en de adverteerders lachen in het vuistje.



dat is dus ook mijn mening!als het goed gaat is de bank helemaal toppie en als het anders loopt dan je dacht dan zijn het grote graaiers en inderdaad,iedereen met een iq van 90 is heel goed in staat om te begrijpen wat hij/zij nu eigenlijk voor product afneemt.dat zelfde geldt voor het dexia verhaal.toen dat later misliep en mensen dus problemen kregen was dexia ineens een vieze oplichters bende maar hadden de deelnemers de zakken kunnen vullen dan was dexia toppie geweest.geld doet vreemde dingen met mensen ,dat is wel een ding wat zeker is.

er zijn uiteraard een aantal zaken te noemen van eigen schuld, maar alle spaarplannen zoals bijv. abc spaarplan zijn heel mooi voorgesteld en vallen nu achteraf toch ook onder de woekerpolissen. wie had dat kunnen weten, zelfs de adviseurs die het destijds verkochten niet hoor.
dus al die mensen die zich dat hebben laten aanpraten om dit voor hun (klein) kind af te sluiten om later hun studie te betalen zijn domme graaiers die dit zelf van tevoren hadden kunnen weten??

het gaat niet om woekerpollissen welke achteraf onbegrijpelijk waren voor de afsluiter alsmede voor de adviseur maar om een tamelijk helder verhaal over aflossen of niet.er is nog al een verschil!


nee, ik weet ook wel dat het niet om woekerpolissen gaat. dat was een voorbeeld.
het gaat hier ook niet over dexia of het kopen van een auto.
het gaat er om dat er producten worden afgesloten waarbij achteraf blijkt dat mensen niet of onvoldoende zijn voorgelicht en dat dat dan niet per definitie de schuld is van die mensen zelf omdat ze het met een makkelijk rekensommetje zelf hadden kunnen bekijken. zo doet u het wel voorkomen en u zegt zelfs dat iedereen met een iq van boven de 90 heel goed in staat is om te begrijpen wat hij/zij voor product afsluit. ja, en dan geef ik een voorbeeld waarbij dat dus niet waar is en een product "door de strot werd geduwd"
moeilijk hè.