Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

donna53
donna53 - 19-01-2012 18:31:39
Geldzaken & Recht

Kan afschaffen aflossingsvrij wel?

[quote=festinger schreef op donderdag 19 jan 2012, 02:57
een simpel voorbeeld. de reclame zegt dat u zonder rente te betalen een nieuwe auto aan kunt schaffen betalen in 2 termijnen. heel kort staat de verplichte waarschuwing geldlenen kost geld in beeld. hoera alle consumenten kopen nieuwe auto's want ze betalen geen rente. wat ze vergeten is dat deze rente in de prijs is verrekend. en dat mag blijkbaar.

waar jij 2x 7500 euro voor betaald zonder rente in termijn betaald.iemand die geld heeft en direct betaald voor exact dezelfde wagen 12000 euro.jij betaald 15000 euro zonder rente.gefeliciteerd met je auto en het goede gevoel daarbij.en de adverteerders lachen in het vuistje.

dit is een heel andere discussie, maar ik wil toch even reageren. het is niet waar dat je dan meer betaalt.
als je je auto inruilt en dan weet wat je bij moet betalen, kun je dat laatste bedrag renteloos na twee jaar betalen. de ingeruilde auto is het bedrag dat je direct ''betaald''. je informeert eerst naar de inruilwaarde (die je natuurlijk al op internet nagekeken hebt en zonodig ga je nog een paar dealers af) en dan vraag je naar de prijs van de nieuwe auto (die je ook al weet natuurlijk). als je de offerte hebt laten maken, geef je pas aan dat je van de desbetreffende regeling gebruik wilt maken.
je betaalt dan dus niet meer. ik begrijp ook niet waarom dealers dit doen, maar er zal wel een reden voor zijn. als je de auto uiteindelijk hebt afbetaald, is hij alweer twee jaar oud natuurlijk.
maar goed, je trekt zelf dan twee jaar rente over de uitgestelde betaling.