Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

j.a.de witte
j.a.de witte - 20-01-2012 17:07:24
Geldzaken & Recht

Kan afschaffen aflossingsvrij wel?

Toen ik een hypotheek afsloot moest als borg een spaar versekering worden afgesloten.
elk jaar als de rente en aflossing en rente voldaan moesten worden moest ook de borg verzekering worden betaald,die een klein deel beheerskosten rekende en het overgrote deel omzette in obligaties bij/van robeco.
het grote voordeel daarvan is dat op die manier sparen er een belasting vrijstelling is van € 1000,-
derhalve na/met advies van robeco zelf ook wat spaargeld bij hun onder gebracht bij div. portefeuilles.

na jaren braaf de rente en aflossing te hebben betaald kwam de mogelijkheid om alleen rente te betalen wat ik ook heb gedaan.

pas na een groot aantal jaren was de verhouding tussen het huurwaardeforfait en de hypotheek rente dusdanig dat in het kader van het standpunt v/d regering het zinvol werd om de rest v/d hyporheek in een keer volledig af te betalen, wat dus ook is gebeurd en zonder extra kosten oid.! (rabo)

de borg verzekering polis daarentegen die in beheer v/d bank (rabo) was was aldaar verdwenen en de verzekering die al tig keer van naam was veranderd wist van niks meer en maakte moeilijkheden,doch dankzij een zoektocht van mijn verzekerings agent werd een mede verzekeraar gevonden die wèl zijn polis nog had, de rest was simpel, robeco regelde alles zonder 1 cent kosten en het totale gespaarde bedrag in obligaties robeco was mijn.

middels ontvang ik van robeco jaarlijks het divident en kan ook de geheven belasting aftrekken en is dit nu een welkome aanvulling op mijn spaar rekening bij univé.

al met al goed geregeld !