Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 26-01-2012 13:02:15
Geldzaken & Recht

Pensioen korten & premies verhogen

Er is altijd een vaste rekenrente van 4% gehanteerd. hiervan is de dnb nu vanaf gestapt met als gevolg, dat de pensioenen nu gekrot moeten worden. echter, de overheid zelf hanteert nog steeds de 4% regel. kijk maar naar de rendementsheffing. dit is dus meten met 2 maten. de pensioenfondsen mogen niet met 4% rekenen, maar de overheid zelf wel.
met andere woorden: als het op betalen aankomt is 4% prima, maar als het op een uitkering aankomt is 4% uit den boze.
als de 4% norm gehanteerd zou blijven worden door de pensioenfondsen, hebben ze nog genoeg in kas om aan de norm te komen.
ook los daarvan zou de overheid, zoals eerder op dit forum gesteld, wel eens de 25 miljard terug kunnen storten, die het abp destijds "teveel" in kas had. dit geld werd ingelegd door werknemers (en werkgevers). de overheid heeft dus in feite diefstal gepleegd ten nadele nu van de deelnemers.