Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

marcel75
marcel75 - 26-02-2012 12:55:11
Geldzaken & Recht

Samenlevingscontract betalen naar evenredigheid na beƫindigen relatie

De afspraken die je gemaakt hebt, zul je na moeten komen. helemaal nu je ex extra woonkosten heeft en duidelijk een veel lager inkomen heeft. omdat je ex op grond van de gemaakte afspraken in het samenlevingscontract feitelijk te veel betaald heeft, heeft zij nu een vordering op jou gekregen. die zul je moeten betalen tenzij redelijkheid en billijkheid zich daartegen verzetten. het is aan de rechter om daar een oordeel over te vellen.

de rente-aftrek kun je nog 2 jaar van genieten ook als je ergens anders ingeschreven staat. maar waarom zou je dat doen voordat de woning verkocht is? dan heb je wel dubbele maandlasten en 1 huis staat dan leeg. ik zou denken dat dat zonde van het geld is.

ook de teruggave van de ib moet naar evenredigheid worden verdeeld. daar mag je dus rekening mee houden.