Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

donna
donna - 22-03-2012 13:56:38
Geldzaken & Recht

Naam/nummer controle banken

Gelukkig is het mij ook nog niet overkomen en ja, je moet goed opletten. maar vergissen is menselijk, een fout is snel gemaakt en als straks de ibannummers gebruikt moeten worden, wordt het alleen maar moeilijker. en ik denk dat het in dit digitale tijdperk toch niet zo moeilijk moet zijn deze controle in te voeren. de bestanden zijn er al.

de zorgen over privacy deel ik niet, immers, als je geld van iemand wilt hebben moet je toch je rekeningnummer geven, anders kan het niet gestort worden.
ik verkoop nu en dan wat op marktplaats, dan geef ik ook aan volkomen vreemden mijn rekeningnummer. wat is daar mis mee?

maar ook verlies van privacy is te voorkomen door bijvoorbeeld alleen een melding te geven dat de combinatie naam-nummer niet klopt en er niet bij te zetten van wie de andere rekening is. als je iemand moet betalen staat er meestal de juiste naam bij en als dat niet zo is is die gemakkelijk te achterhalen. lijkt me beter om er dan wat moeite voor te moeten doen dan je geld kwijt te zijn en nog steeds een betalingsverplichting te hebben.