Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 02-04-2012 17:21:36
Geldzaken & Recht

Roken en werkgevers

Winterman schreef op maandag 2 apr 2012, 17:00:
ik durf te wedden dat jij rookt.

we draven trouwens weer lekker door. de vraag was slechts of de eis "niet-roker" gesteld mag worden. niet of we allerlei redenen kunnen verzinnen waarom iemand niet mag roken.

dat is alleen maar te bepalen afhankelijk van om wat voor beroep het gaat. als je op kantoor zit achter een pc lijkt het me onredelijk als het gaat om het feit 'dat het stinkt'. in dat geval wordt het voor mij een principe kwestie dat andere gore luchtjes ook niet mogen dan. als het om een beroep gaat waarbij je nauw met klanten omgaat, ja, dan kan ik me er iets bij voorstellen, maar ook daar, niet alleen niet-rokers vanwege de stank, ook andere dingen niet doen vanwege de stank. er wordt altijd alleen maar op het roken gehamerd vanwege de stank en daar erger ik mij aan.

ik rook niet, laten we dat vooropstellen, het gaat mij om het principe dat alleen roken zou stinken, terwijl er zoveel meer dingen zijn die stinken waar veel mensen geen rekening mee houden, dat moeten we wel goed vinden.

of de eis gesteld mag worden is geheel afhankelijk van de functie die vervuld moet worden.