Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

beginlink
beginlink - 13-04-2012 13:32:18
Geldzaken & Recht

Ernstige schade door tnt

Postwet artikel 7 is hier heel helder

de houder van de concessie is voor schade als gevolg van verlies, beschadiging of vertraagde aflevering van postzendingen in het kader van het postvervoer, bedoeld in artikel 2, eerste lid, binnen nederland slechts aansprakelijk indien door de afzender gebruik wordt gemaakt van een wijze van postvervoer waarbij de postzending volgens daartoe in de algemene voorwaarden te stellen regels wordt geregistreerd.

bij algemene maatregel van bestuur worden bedragen vastgesteld waarboven de aansprakelijkheid bedoeld in het eerste lid zich niet uitstrekt, waarbij de hoogte van de afzonderlijke bedragen kan worden bepaald naar gelang van onder meer de soorten van registratie alsmede naar gelang van de aard en de waarde van de postzending.

je krijgt overigens bij postnl geen poot aan de grond voor een schadebedrag als je het standaard heb verzonden. postnl is een vreemd bedrijf geworden na het vrijmaken van de postmarkt. zo krijg je bij kwijtgeraakte pakketpost een schadebedrag per kilo, ipv de waarde (ook als je het voor een verzekerde waarde van 500 of 5500 euro verzend). hier is eerder een item over geweest in radar. je zal je hoop moeten richten op de computerfabrikant. ik heb dit eerder meegemaakt. na wat gesteggel is alles onder garantie per onderdeel de boel hersteld. wat ik er van geleerd heb? verzend dit soort kwetsbare zaken niet met de reguliere post maar doe dit met een koerier die direct van a naar b rijd en niet zoals de post naar een sorteercentrum en waar ze er mee kunnen gooien.