Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 27-04-2012 00:09:20
Huishouden & Energie

Garantie bijkopen huishoudelijke apperatuur

Villadorina schreef op donderdag 26 apr 2012, 23:50: ik dacht ik stel een simpele vraag - mij is bekend dat leveranciers garantie verstrekken, soms geeft iets de geest, net na de verstreken garantietermijn, dat sta je dus met lege handen, terwijl verwacht kan worden dat bij normaal gebruik een koelkast of fornuis toch langer dienst kan doen dan 2 jaar

ik wil dit eraan toevoegen:

je mag datgene van het product verwachten wat in de koopovereenkomst is overeengekomen. de verwachting daarnaast is gebaseerd op uitspraken van fabrikant en winkelier die over het product hebben gedaan. dat is compleet volgens de europese richtlijn en nederlandse wetgeving.
als een bepaalde organisatie aangeeft dat een product zonder problemen vijf tot tien jaar probleemloos mee dient te gaan, kan daar alleen rechten aan ontleent worden als de fabrikant of winkelier ook dergelijke uitspraken gedaan heeft.

dat hierover heel veel verwarring over is, begrijp ik maar al te goed. de diverse consumentenorganisaties geven aan dat een product een bepaalde gemiddelde levensduur bezit, ongeacht merk en type. zij koppelen aan een product een bepaalde levensduur. dus wasmachines x jaar, computers x jaar, tv's x jaar enz. dergelijke zaken zijn niet zo in de wetgeving opgenomen en kunnen dus ook geen rechten aan ontleent worden.
als een organisatie bepaalde uitspraken doet, kan daar geen rechten aan ontleent worden, simpel omdat die organisatie geen deel uitmaakt van fabrikant of verkopende partij.