Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ha
hanneke - 24-05-2012 13:56:24
Geldzaken & Recht

Extra collegegeld voor studenten

Ik heb begrepen dat er heel strikt alleen wordt gekeken naar of de student er langer dan x over doet. en dat er geen rekening wordt gehouden met persoonlijke omstandigheden.
bijvoorbeeld iemand van wie de moeder ernstig ziek wordt, die daar mantelzorg voor doet, waarna de moeder uiteindelijk na een slopend ziekbed komt te overlijden en die door dit hele verhaal toch even licht de weg kwijt is, wordt net zo hard aangepakt als iemand die inderdaad gewoon lekker bierdrinkend rustig aan doet.
ook met bijvoorbeeld ziekte in combinatie met ongunstige lesroosters (mijn zus kreeg pfeiffer toen ze studeerde, had eigenlijk maar enkele maanden achterstand opgelopen, maar kon door vreemde roostering bepaalde vakken maar eens per jaar doen, dus had vervolgens alsnog een compleet jaar achterstand) wordt geen rekening gehouden.

bestuurswerk en vrijwilligerswerk worden voor studenten nu dus ook onmogelijk.

ook zullen bepaalde technische studies nu veel minder gekozen worden, omdat daarvan bekend is dat ze, ondanks dat het een vierjaars-programma is, alleen door hyperintelligente mensen die 24 uur per dag en 7 dagen per week met hun studie bezig zijn, binnen 4 jaar kunnen worden afgerond, en dat vrijwel iedereen daar al minstens 5 jaar over doet. daar gaat onze wereldfaam op het gebied van techische studies...

ik ben op zich best voor maatregelen tegen lekker-lui-langzaamaan studeren, maar ik vind wel dat er naar individuele specifieke omstandigheden gekeken moet worden.