Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ridder_1
ridder_1 - 29-05-2012 21:12:39
Geldzaken & Recht

Eigen risico aan auto vd zaak tijdens werzaamheden

Hoewel u als potentieele of nieuwe werknemer niet teveel stampij wil maken over deze regeling adviseer ik u dit bedrag van eigen risico in uw arbeidsovereenkomst op te laten nemen. afhankelijk van een eventuele schuldvraag moet u er zeker van zijn dat u in alle schadegevallen max. 150 euro behoeft te betalen. denk trouwens niet alleen aan uiterlijke schade maar ook het vastlopen van de motor door te weinig olie. met meerdere kapiteins op de brug zinkt
vroeg of laat ieder schip.
er speelt voor u nog een andere kwestie: volgens jurisprudentie is tijdens reguliere werkuren en bij normale werkzaamheden de werkgever altijd verantwoordelijk voor beheersdaden van zijn werknemers ook tijdens verkeersdeelname (dus niet bij alcohol, drugs- en medicijngebruik) overtuig u ervan dat werkgever hiertegen ook daadwerkelijk verzekerd is (jaarpremie circa 35 euro per jaar o.a. bij verz.maatschappij c.n.r.a. .b.h.e.) dit is dus niet een normale inzittendenverzekering maar een speciale bedrijfsverzekering !)
voor de inzittendenverzekering en/of een ongevallenverzekering moet u tevens (u geeft aan een 65+ er te zijn ) navragen of de verzekeringen ook gelden voor senioren. er zijn nl. verzekeringen die vanaf 65 of 70 jaar uitsluiten of alleen tegen een verhoogde premie verzekeren. het zou triest zijn als u iets overkomt (bv. dood of de rest van uw leven in een rolstoel ) de verzekering om deze reden niets uitkeert. lease(bedrijfs)wagens worden tegenwoordig vaak zoveel mogelijk "kaal" en zo goedkoop mogelijk geleased om kosten te besparen en er zijn werkgevers die hierop bezuinigen.