Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

vladja
vladja - 29-05-2012 22:02:11
Geldzaken & Recht

Eigen risico aan auto vd zaak tijdens werzaamheden

Ridder,

voor de inzittendenverzekering en/of een ongevallenverzekering moet u tevens (u geeft aan een 65+ er te zijn ) navragen of de verzekeringen ook gelden voor senioren.

een gewone/doorsnee inzittendenverzekering geldt nooit voor de bestuurder. die is geen inzittende volgens de definitie, hij/zij is bestuurder. er zijn er enkele, die de bestuurdersplaats meeverzekeren. maar bovendien is het een sommenverzekering. dat houdt in dat er een bepaald maximum uit te keren bedrag verzekerd is en nooit meer dan dat bedrag. naar rato van de ernst van de schade wordt er uitgekeerd tot het maximum bedrag en dat dekt bij lange na de schade/letsel niet. zie bij ongevalleninzittendenverzekering.

een ongevalleninzittendenverzekering kent ook een vast maximum uit te keren bedrag en keert uit bij blijvende invaliditeit en/of overlijden gangbare bedragen zijn bijvoorbeeld blijvende algehele invaliditeit ca, € 35.000,--, overlijden € 15.000,--. bij gedeeltelijke invaliditeit wordt dus maar een deel daarvan uitgekeerd. dekt dus ook niet de werkelijk geleden schade. afhankelijk van de polisvoorwaarden is de bestuurder wel of niet gedekt.

schade-inzittendenverzekering dekt wel alles met een maximum van 1 miljoen, maar het is een "na-u" verzekering. andere verzekeringen gaan dus voor. als die uitkeren, keert deze verzekering niet uit. de bestuurder is meeverzekerd (maar controleer dat voor alle zekerheid).

bovenstaande verzekeringsbegrippen worden vaak door elkaar gebruikt. dus controleer wat het werkelijk is.

voor gepensioneerden worden vaak andere uitkeringsbedragen aangehouden.

vladja