Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 14-06-2012 15:35:08
Geldzaken & Recht

Voedselbank - vette mercedes - klonkers goud

Regelmatig verwijs ik mensen naar zowel een voedselbank, een kledingbank en zelf mocht ik meubels weggeven van een meubelbank. steeds mocht ik eerst de inkomsten checken en met checken bedoel ik dus ook: inzien van inkomensgegevens. als ik alle onzin die hiervoor, zes lange pagina's lang als objectief criterium had moeten hanteren voor de verwijzing naar één van de hiervoor genoemde instanties dan waren tientallen mensen van honger gestorven.

veelal komt de kritiek op mensen die van voedselpakketten moeten leven van hen die daar net geen recht op hebben. ze hebben net even iets meer, soms zijn ze zelf afgewezen voor een wekelijks voedselpakket en hebben ze verder ook weinig. dat anderen nog net even minder hebben en wel van dit recht gebruik maken moet ze laten beseffen dat het altijd nog minder kan.

mensen die hier heel stoer allerlei kwaad spreken van mensen die er niet uitzien of ze recht hebben op een voedselpakket zouden hun oordeel even een jaar of drie moeten opschorten. wellicht komen ze bij de steeds toenemende aantallen mensen die dit nog staat te wachten. momenteel rijst het aantal mensen die recht hebben op een voedselpakket terwijl ze nog een baan hebben, een eigen huis (als je even aan de rechten van de hypotheeknemer voorbij gaat) gigantisch de pan uit. dit is direct het gevolg van overheidsmaatregelen die mensen aan de onderkant steeds opnieuw treffen.

dat er pogingen zijn om de regels te omzeilen en onterecht aan voedsel te komen weet ik door eigen ervaringen. een voedselbank die zijn zaakjes voor elkaar heeft, maar ook kledingbanken en meubelbanken (inclusief weggeefwinkels) zullen dit snel herkennen, neem dat alstublieft van mij aan. de verwijzingstechniek is inmiddels zo verfijnd dat we hier eigenlijk een zeer oude discussie voeren die inmiddels praktisch helemaal is achterhaald.

ik ben blij hier ook meelevende reacties te lezen. zelf heb ik vroeger in bittere armoede moeten leven, liep werkelijk in lompen en werd daardoor niet door iedereen juichend in de armen gesloten. als je 's avonds in het donker in je pyamaatje oud brood of een bijna schimmelende krentenbol uit een bakkerskar moet stelen van een broodventer bouw je vanzelf sympathie op voor de arme sloeber die je later van dienst kunt zijn.

ga eerst eens als vrijwilliger werken voor een voedselbank, trek dan je conclusies.