Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

vladja
vladja - 23-07-2012 13:02:54
Geldzaken & Recht

Hoe huurder uit huis krijgen?!

kamphuysen maandag 23 jul 2012, 11:19

je moet uiterst een termijn verhuren van 06 maanden, met een verlengen mogelijkheid van andermaal zes maanden vastleggen.

dus max 1 jaar. daarna is de huurtermijn definitief afgelopen,

geen idee waar je die termijnen vandaan tovert, want veel langere verhuur is toegestaan. waarom het jezelf moeilijk maken met korte huurtermijnen.

korte huurtermijnen werken alleen maar verslonzing van het gehuurde in de hand. "we moeten er met een paar maanden toch weer uit, wat kan ons het schelen". korte termijn kan zelfs de verkeerde soort huurder aantrekken. en voor het niet willen verlaten van het pand maakt de huurtermijn niet uit.

leegstandwet

artikel 15, daarvan punt 4.

4. de vergunning wordt ten aanzien van hetzelfde gebouw of dezelfde woning slechts eenmaal verleend en wel voor een duur van ten hoogste twee jaren. op verzoek van de eigenaar kunnen burgemeester en wethouders deze duur telkens met ten hoogste een jaar verlengen, met dien verstande dat de gehele duur van de vergunning ten hoogste vijf jaren kan bedragen. op een verzoek om verlenging van de vergunning is het tweede lid van overeenkomstige toepassing.

vladja