Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ja
janboezeroen - 03-08-2012 18:04:21
Huishouden & Energie

Slimme meter van stedin

Stacey 31 juli 2012.
slimme meters hebben voor de consument geen enkel nut, iedereen kan ten alle tijden in de meterkast zijn meterstanden in de gaten houden. nu krijgt u om de 2 maanden een overzicht en gegarandeerd krijgt u binnen korte tijd elke 2 maanden een afrekening. in de zomer betaald u dan minder maar in de winter zullen vele in de problemen komen. velen denken dat de slimme meter alleen electra standen doorgeven maar ze is ook gekoppeld aan uw gasmeter.


het probleem is dat ik geen slimme meter wil hebben en omdat de slimme meter vrijwillig is zal het netjes geweest zijn als ze eerst hadden gevraagd of ze hem aan mogen zetten. nu hadden ze dat al gedaan en om hem uit te laten zetten moet je
schriftelijk een formulier invullen met alle gegevens, klantnummer vind ik dan logisch maar je moet ook verschillende nummers van nb hun eigen meter opgeven want zonder dat kunnen ze je formulier niet in behandeling nemen. vraag me af hoe hun registratie werkt als ze niet weten wie welke meter met wat voor nummer heeft en zie dat meer als een ontmoedigings procedure.

mijn vraag was wie weet of mijn slimme meter nog steeds staat te communiceren -omdat het lampje (met erboven een symbool van een zendmast) en hoe kan ik dit zelf controleren.
het lampje knippert niet alleen als ik een lampje aandoe maar om de paar seconden zelfs als ik de hoofdmeter afsluit wat mij bewijst dat nog steeds meterstanden worden doorgegeven.
administratief is hij uitgezet maar in werkelijkheid communiceert hij volgens mij nog steeds en geeft nog steeds meterstanden door. twee werelden?

natuurlijk heb ik verder gelezen en de 2de kamer heeft toestemming gegeven om slimme meters te plaatsen maar deze mogen alleen op vrijwillige basis elke 2 maanden uitgelezen worden en alleen indien iemand daar uitdrukkelijk toestemming voor geeft mogen ze onbeperkt de meterstanden uitlezen.........

volgens de info van stedin wordt de meter periodiek opgenomen (volgens mij constant) en de folder wekt de indruk dat dit 1x per 2 maanden gebeurt.
stedin doet of de slimme meter mensen bewust maken van hun energieverbruik en dat ze dan minder gaan gebruiken maar wat is het verschil of je 1x per jaar de rekening krijgt of een overzicht elke 2 maanden die geen werkelijk overzicht geven omdat je in de winter gewoon veel meer energie nodig hebt dan zomers. volgens mij nutteloos. meer bomen nodig voor de papierstroom om hoeveel te besparen door mensen? je hebt nu eenmaal 2 soorten mensen, degene die zuinig (moeten) zijn met energie en degene die het niets kan schelen. zag laatst op de tv een mevouw met een prachtig huis en tuin, ze betaalde 1500 euro per maand aan energiekosten zonder 1 boterham minder te hoeven eten.